Detox life

En toen ging de aarde even schudden, want waarom zou ik in godsnaam een detox kuur gaan doen? “Je bent toch super slank, dat is echt niet nodig”. “Je bljft wel gewoon eten bij die sappenkuur hoor, want je moet niet dunner worden!” Dit waren een paar van de vele mededelingen die ik kreeg toen ik online had aangegeven een sappenkuur te gaan doen. Maar wat was mijn reden eigenlijk?
Ons leventje is erg druk, geen dag is hetzelfde en bij ons is het nooit een 9.00-17.00 uur huishouden. Wij hebben een eigen sportschool, zijn bezig met een tweede locatie, de voorbereidingen van ons huwelijk zijn in volle gang, ik doe de zaken van Remy zelf, er is een kledinglijn en een Youtube kanaal en wij hebben natuurlijk een groot gezin. Dus de rust is ver te zoeken, wij werken tot diep in de nacht, slapen kort en dit is zeker geen geklaag want ik zou het echt niet anders willen. Ik heb ook altijd gezegd, “ik wil geen standaard leventje, waar je om zes uur s’avonds zit te eten en om acht uur op de bank “Goede tijden, Slechte tijden” zit te kijken. Ik respecteer een ieder ander die dit heeft, maar dat is niks voor mij, nooit geweest en zal het ook nooit worden.

Maar laten we even teruggaan op de vraag “het waarom” van de sappenkuur, misschien zou deze sappenkuur mij wat energie geven, dat zou erg fijn zijn! Misschien zou een ieder zeggen, ga eens goed slapen in plaats van een sappenkuur, maar dit was mijn keuze. Ik wist ook niet of ik dit kon volhouden want ik eet niet veel maar moet altijd wel wat eten, want anders ga ik trillen en dan val ik echt om.
Ik zal mijn eetdagboek even met jullie delen zodat jullie een inkijk hebben in mijn voedingspatroon.

*De ochtend start ik met kwark, vaak met fruit, noten of cruesli, ik wissel dit af met havermout.

*De middag eet ik een broodje kaas met tomaat of avocado.

*Ik eet wat fruit of een liga tussendoor en dan avondeten, wat vaak kip of vis met groente is, ook pasta is een favoriet van mij.

So that’s it! Oh nee, ik drink graag een latte als ik op de zaak ben en natuurlijk veel water. Ook drink ik thee en verse sappen, geen sappen uit pak. Dus met dit eetpatroon kan ik een sappenkuur wel aan dacht ik zo. Vele vriendinnen van mij hadden ook wel eens een sappenkuur gedaan en waren hier oprecht enthousiast over.

Sapmeesters werd de keuze van mijn sappen, via een event was ik bij hun terecht gekomen en ik was erg benieuwd hoe hun sappenkuur werkte. Via de mail kreeg ik duidelijke informatie welke kuur ik het beste kon doen. Ik had besloten om voor de “Gentle” kuur te gaan, deze kuur hield in dat er toch nog een 1200 calorieën naar binnen kwamen. Op de woensdagavond werd mijn sappenkuur gebracht per fietskoerier, dit past toch helemaal in het super gezonde plaatje. Ook kreeg ik een handleiding van 13 pagina’s toegestuurd. Ik zal je eerlijk zeggen, normaal ben ik echt niet van de handleidingen, maar deze 13 pagina’s heb ik heel netjes gelezen en ik vond het super interessant.

De handleidingen gaf aan dat ik deze kuur niet moest onderschatten, dit omdat je een paar dagen je voedingspatroon drastisch aanpast. De eerste dag kan zwaar zijn, je kan zelfs wat hoofdpijn krijgen (dit komt door de ontwenning van bijvoorbeeld cafeïne) nou dit drink ik niet elke dag dus dat zou wel mee moeten vallen.

Ook werd er geadviseerd om geen intensieve arbeid, duursport tijdens deze kuur te doen, je moest namelijk rekening houden met flauwtes. Daarnaast werd aangeraden om veel water en kruidenthee bij de kuur te drinken.

De sap/soepkuur van Sapmeesters is een vriendelijke manier om het lichaam te reinigen, alleen maar water, thee en citroensap raden hun ook af, “nou dit was ik ook echt niet van plan”. Dit traject moest nog wel leuk worden voor mij maar ook zeker voor mijn omgeving. Ik denk namelijk dat ik niet de gezelligste zou worden als ik drie dagen op citroensap zou leven.

Vervolgens stond er een uitleg over mijn “Gentle” kuur, ik kreeg op soja gebaseerde ontbijtsappen, extra vezels en ook nog bouillon en een tussendoortje en verse soep. Nou deze kuur zou mij heel makkelijk afgaan. Ook werd er aangegeven dat als het echt niet ging, je nog bepaalde producten mocht eten. Dan werd het geen vastkuur meer, maar nog steeds zou je ontgiften. Daar gingen we natuurlijk niet voor, maar het was toch wel fijn om te weten.

Als laatste punten op de 13 tellende pagina’s stond er ook nog wanneer je deze kuur niet mag doen, wat je na de kuur moet doen op het gebied van eten en nog wat fijne bijverschijnselen. Nou ik was echt ready om te starten en kon niet wachten.

Toen de fietskoerier bij mij aankwam was ik ook nog eens blij verrast, want wat een super gaaf pakket had ik gekregen.

 

 

Alles was helemaal duidelijk, ook had ik nog een bedank flyer met de laatste info ontvangen, een waterfles en alles was tot in de puntjes gedetailleerd.
Ik kon lekker gaan slapen om op donderdag te gaan starten met mijn sapkuur.

Donderdag

Deze dag startte ik met een citroenshot, citroen is namelijk het beste om je kuur mee te beginnen. Met lauwwarm water moest ik dit innemen en lekker zuur startte ik mijn dag. Ook nam ik de vitamines die erbij zaten, multivitamine, psylliumvezels en probiotica.
Ik bracht Skye naar de opvang en vertrok vervolgens naar de Bonjasky Academy, hier zit ons kantoor en werken wij dagelijks. Ik mocht de dag beginnen met “Cotton Candy”, deze sap bestond uit sojamelk, appel, banaan, aardbei, rode bes, citroen en agave, ook moest ik het lijnzaad bakje hieraan nog toevoegen en mijn ontbijt was klaar.
Een super machtige en lekkere sap tot mijn verbazing, ik werd hier ook echt vol van. Dit kwam door de sojamelk, ik had echt het gevoel alsof ik een lichte yoghurtdrank aan het drinken was.
Een uur na deze sap moest ik nog een cranberry shot drinken, deze was goed voor de blaaswerking maar echt niet lekker, mega zuur, ik ben al geen fan van cranberry sappen en nu was het nog een super puur shot. Ook een Aloë Vera shot volgde, gelukkig was deze prima te doen en zorgde dit voor een goede spijsvertering.
Tussen 12.00 en 16.00 uur kwam de volgende shot genaamd “Heart Beat”, dit was een sap van wortel, tomaat, biet en aardbei, weer super lekker en ik had genoeg gehad voor mijn lunch, er was nog geen sprake van een hongergevoel.
Ik had deze sap rond 13.00 uur genomen en merkte alleen rond de klok van 16.00 uur dat ik een lichte trek kreeg dus besloot ik om een Raw Ball te nemen. Ik had lang naar “dit balletje” gekeken maar wilde het toch proberen (van het uiterlijk moest hij het namelijk niet hebben).
De Raw ball bevatte 25 gram aan noten, gedroogd fruit en superfoods en wordt gemaakt met een “cold-pressed & unrefined” cocosolie. Deze raw ball wordt handgemaakt met veel liefde en aandacht, nou dan moest dit toch lekker zijn! Mijn keuze werd de Cookie Dough Chai Spice (voor een deel vernoemd naar dat heerlijke ijsje van Ben & Jerry’s) maar deze raw ball had de inhoud van cashew noten, kokosrasp, kokosolie, dadels en zeezout.
Dit kleine balletje zag er echt niet uit maar het smaakte prima en het vulde mijn “hongermomentje” perfect. Ook kon ik mijn volgende sap weer nuttigen, “Ruby Rhubarb”, sinaasappel, appel, rabarber, andijvie en basilicum was de inhoud en zo kon ik mijn dagje op kantoor prima eindigen.
Ik was zelfs mijn bouillon nog vergeten, want ik had echt het gevoel alsof ik de hele dag aan het drinken was.
Het was tijd om Skye op te halen van de opvang en mijn avondeten werd een verse soep, wat wel een beetje moeilijk was omdat ik een heerlijke pasta had gemaakt.
De pasta die favoriet bij ons gezin is, mijn huisgemaakte pasta met verse pesto. Dus met grote ogen keek ik naar de borden pasta maar ik at netjes mijn soepje.
De eerste dag had ik overleefd, een moeilijk moment rond 16 uur maar dankzij de “Raw ball” was dit ook opgelost.

  

Op naar dag twee en drie, deze dagen leefde ik op de sappen Cinnabomb, Cocolicious, Carrot Care, Iron Man, Smashing pumpkin en Kale Aid en ik moet zeggen dat het me verrassend goed afging, de “Raw Balls” waren wel echt “het moment” van de dag geworden. Samen met de bouillon die ik de andere twee dagen zeker had gedronken, dit gaf me even het “zoutshotje” oftewel het opkikkertje om weer door te gaan.
De sappen waren erg lekker, ik kan eerlijk zeggen dat geen één van de sappen me tegen stond en de soep zou ik ook gewoon zelf kunnen bestellen of kopen, zo vers en lekker van smaak.

Toch was ik ook wel blij dat op zaterdagavond de kuur was afgerond en ik zondag weer “normaal” kon eten. Ik voelde me absoluut niet raar of leeg of had het gevoel dat ik wat miste maar had toch trek in mijn “broodje kaas”. Ik was erg blij dat ik het zo makkelijk kon volhouden en op de dagen die volgden merkte ik toch dat de kuur mij wat meer energie had gegeven, ik voelde me lekker in mijn vel en fit.
Dit is dus zeker een kuur om een ieder aan te raden, verse sappen en soepen en echt even je lichaam ontgiften wat erg goed voor je is. Ook omdat de continue blootstelling aan toxische stoffen allerlei gezondheidskwalen kunnen veroorzaken.
Ik ben er weer een jaartje klaar voor en ga dit volgend jaar zeker weer doen bij Sapmeesters. Naast dat ze heerlijke sappen hebben, gaven ze goede informatie voor de kuur, stuurden ze me berichten tijdens de kuur en dit gaf echt een persoonlijke touch.
Oh ja, de namen voor de sappen, dat oogje voor details is toch echt te gek! Ik had weer even het gevoel alsof ik in mijn MAC wereld zat, waar “hot ’n spicy, angel en snob” de hele dag voorbij kwamen. Nu was Cotton Candy en Cocolicious mijn nieuwe favoriet.

Van Sapmeesters mag ik ook nog eens 10% korting geven op een sappenkuur met code: “Renate”.
Probeer het, het is een echte aanrader en wat is nou drie dagen je eetpatroon aanpassen! Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen en hoor graag van jullie.

Veel liefs,

Renate