Interview met Denise Kielholtz

De eerste vrouw die ik mocht interviewen voor mijn blog is de super lieve en mooie Denise Kielholtz Gerges, die ook nog eens zelf haar mannetje in de ring staat!

Denise vertel even kort wie je bent?

Ik ben Denise Kielholtz Gerges. Ik ben 29 jaar en 6-voudig wereldkampioen kickboksen.
Tegenwoordig doe ik ook aan MMA en vecht ik onder contract bij Bellator. Bij Bellator ben ik wereldkampioen met het kickboksen. Ik wil de eerste vrouwelijke vechter worden die naast wereldkampioen kickboksen ook wereldkampioen MMA is.
Daarnaast ben ik in 2016 getrouwd met Hesdy Gerges ( Heavyweigt Fighter). Hesdy had een zoon uit een eerdere relatie, dus ben ik ook stiefmoeder van onze zoon Ashraf.

Jij bent de vrouw van Hesdy Gerges, hoe is het voor jou om vrouw van een vechter te zijn?

Ik vind het een pluspunt om de vrouw van een vechter te zijn. Hesdy weet namelijk precies hoe hij met mij moet omgaan en ik met hem. Als Hesdy moet vechten weet ik alles over zijn voeding of de momenten dat hij rust nodig heeft. Ik vind het heel fijn om te weten hoe de sport in elkaar zit en hoe ik Hesdy hierin kan steunen. Als Hesdy moet vechten ben ik eigenlijk nog meer gespannen dan voor mijn eigen wedstrijd. Dat gespannen gevoel start al in de kleedkamer als hij zich warm moet stoten. Je moet namelijk niet vergeten dat het Heavy Weights blijven, dus die klappen komen dubbel zo hard aan.

 

 

Je bent in verschillende vechtsport disciplines een topper, waar komt deze drang vandaan?

Ik denk vanaf jongs af aan, ik ben de oudste dochter van mijn vader. Ik heb altijd gedacht dat mijn vader toch een oudste zoon wilde waar hij mee op pad kon, dus dat werd ik. Ik ging altijd met mijn vader mee waar hij naar toe ging. Mijn vader had een eigen zaak met een heel klein sportschooltje. In deze sportschool hing een bokszak en van kleins af aan
stond ik al op de bokszak te slaan. Toen mijn vader dit zag heeft hij mij op judo gezet, natuurlijk had ik al ballet en paardrijden beoefend, alleen dat was van korte duur. Mijn vader vond het namelijk erg belangrijk dat wij ons konden verdedigen. Na de eerste judo les was het overduidelijk dat ik bestemd was voor vechtsporten.
Ook mijn moeder vond judo erg leuk, alleen het kickboksen en MMA vindt zij niet zo’n leuke sport. Zij vindt het toch niet leuk om mij in een ring of in een kooi te zien, zij is bang dat er iets met mij gebeurd.

Hoe hou jij je staande als mooie vrouw in een echte mannenwereld?

Ik heb me eerlijk gezegd nog nooit ongemakkelijk gevoeld tussen alle mannen bij ons op de sportschool, ook al ben ik de enige vrouw. Ik loop ook een sportschool binnen met een instelling dat ik één van hun ben. Ik kom niet voor een modeshow maar om keihard te trainen en dat is mijn instelling. Ik train ook alleen maar met mannen. Soms moet ik
zelfs nog wel eens zeggen, je mag harder slaan hoor. Je merkt toch dat de meeste mannen wat bang zijn om mij hard te slaan. Maar ik zie dit alleen als de perfecte training. Als ik dit aankan van een man, dan kan ik dit zeker aan van een vrouw van hetzelfde gewicht,

Wist je van kleins af aan al dat je in de vechtsport verder wilde?

Toen ik jong was, was ik eigenlijk nog een beetje aan het spelen. Maar na mijn eerste stap naar het judo werd ik gelijk heel competitief. Ook toen ik tiener werd bleef ik doorgaan met de sport, ik ben echt een heel gemotiveerd kind geweest. Het “niet” mogen sporten was echt een straf voor mij en ik moest eerder geremd worden dan gemotiveerd.
Ik had namelijk zo duidelijk mijn doel voor ogen en dat was om met judo naar de Olympische Spelen te gaan.

Jij bent zelf ook een vechter, is het voor jou extra moeilijk als Hesdy de ring in gaat?

Ja, dat is inderdaad heel intens. Een van zijn laatste gevechten was tegen Badr Hari en de hele opbouw erna toe was nog het zwaarst. Een ieder ziet ze samen in de ring staan maar wat daar aan vooraf gaat, dat weten ze niet. De trainingen, de blessures en de media. Iedereen heeft er namelijk wel een mening over en dan moet je wel heel sterk blijven.

 

Hoe ging jij met de kritiek om? Want ik vind dat nog steeds erg moeilijk.
Als Remy een keer een mening geeft over een vechter dan kan het helemaal los gaan op het internet. Remy zegt altijd tegen mij, niks van aantrekken en lees het niet Renaat. Maar hoe ervaar jij dit?

Ik moet eerlijk zeggen, ik heb ook juist van Hesdy geleerd om hier heel rustig in te blijven, dat is het beste. Want ik was op een gegeven moment op social media alle mensen antwoorden aan het geven die disrespectvol naar ons waren of zelfs naar onze zoon. Dat trek je je toch aan! Ik was echt als een haantje mijn familie aan het beschermen.
Achteraf gezien weet ik dat dat is wat ze willen. Ze wilden mij (ons) uit de tent lokken en dat lukt niemand meer.

Jij hebt een cadeau zoon, hoe oud was hij toen hij in jou leven kwam en hoe ging je daarmee om?

Toen Ashraf in mijn leven kwam was hij 4 jaar. Kinderen hebben natuurlijk bepaalde fases en dit was soms best wel moeilijk. Toen ik met Hesdy ging samenwonen kwam ik net uit mijn moeders huis en ik was daar echt het prinsesje.
Nu moest ik in één keer volwassen worden. Deze fases in mijn leven hebben mij super sterk gemaakt en ik ben erg blij hoe dat heeft uitgepakt.
Ashraf wilt nu alleen maar bij ons zijn en woont ook bij ons. Hij vindt het ook heerlijk met zijn opa en oma die vaak oppassen als Hesdy of ik in voorbereiding zijn voor onze wedstrijden.

Mocht je in de toekomst misschien zelf wel kinderen willen, kan je dan nog door met je vechtsportcarrière of is deze carrière dan afgelopen?

Ik heb altijd gezegd dat als we de stap nemen voor kinderen, dan wil ik niet meer zelf vechten. Ik zie mezelf niet als vechtende moeder. Dan is voor mij het moment gekomen om afscheid te nemen van de ring of de kooi.

Vind je het niet erg spannend om in je gezicht geraakt te worden tijdens een gevecht En mocht je geraakt worden, wat gebruik je hiervoor dan?

Ik ben helemaal niet bang om in mijn gezicht geraakt te worden. Met sparren draag ik ook geen kap, dus klappen krijg je. Het interesseert me echt niet als mijn gezicht wat blauwe plekken of wondjes heeft. Ik camoufleer het meestal ook niet alleen als het heel heftig is.

Je draagt meestal sportkleding, wat is jouw eigen stijl als je niet in de gym staat?

Ik hou van jurkjes, hakken en van mezelf optutten. Ik ben echt een “meisje meisje”, alleen wel eentje die ook nog eens in een kooi staat.

Welke vrouw / sportvrouw inspireert jou?

Lucia Rijker inspireert mij. Toen ik nog erg klein was en bezig was met judo, toen zag ik Lucia Rijkers op tv. Vanaf dat moment wilde ik ook gaan kickboksen. Lucia Rijker heeft mij heel erg geïnspireerd tijdens mijn carriere en dat doet ze nu nog steeds.

Hoe beschrijft Hesdy jou?

Hesdy beschrijft mij als zorgzaam, lief en heel erg koppig.

Wat is jouw must have beauty product(en)?

Ik ben dol op lipsticks en dan is mijn favoriete merk toch wel MAC.

Heb je ook een sport dieet en hoe hou je dit vol?

Als ik een wedstrijd heb dan moet er altijd wel een paar kilo af. Dan is mijn dieet, heel veel groente en kip en geen koolhydraten. Ik hou dit erg goed vol en ik kan er steeds beter mee omgaan. Ik wil ook eigenlijk niet in de laatste dagen nog enorm te moeten afvallen dus ga ik op gewicht naar mijn wedstrijd toe.

Heb je een guilty pleasure op het gebied van eten?

Ik hou heel erg van chocolade, vooral witte chocolade.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik hou heel erg van reizen en shoppen.

Hoe ziet jouw toekomst er verder uit, wat staat er op de planning?

Ik wil heel graag in de toekomst wat voor vrouwen betekenen. Daarnaast wil ik verder met mijn sport en de MMA titel op mijn naam krijgen. Dat zijn echt mijn doelen.

Wat wil je meegeven aan vrouwen die ook achter zo’n sterke man moeten staan?

Je eigen wil blijven houden en dat de liefde voor je man groter is dan wat er omheen gebeurd. Andere energieën en gedachten moet je niet toelaten en daarnaast moet je altijd je hart blijven volgen.

 

 

Veel liefs,

Renate