Interview met Gina

De tweede vrouw die ik mocht interviewen voor mijn blog is de lieve, zorgzame en knappe Gina, die op dit moment in blijde verwachting is van haar tweede kindje die zij verwacht met Murthel Groenhart. Ook is Gina sinds kort de verloofde van Murthel Groenhart, want vlak na dit interview ging Murthel op zijn knieën voor Gina.

Gina, vertel even kort wie je bent?

Ik ben Gina, de vriendin van Murthel Groenhart. Ik ben 24 jaar en werk in de horeca en woon in Purmerend. Ik werk twee keer in de week in een café en dat vind ik heel erg leuk, ik doe dit namelijk al 9 jaar. Vanaf mijn 15e sta ik al achter de bar. Ik merk wel dat het nu tijd is voor een nieuwe uitdaging, iets voor mezelf.

Jij bent de vrouw van Murthel Groenhart, hoe is het voor jou om vrouw van een vechter te zijn en hoe lang zijn jullie al samen?

Het is erg leuk om de vrouw van een vechter te zijn, maar ook heel moeilijk. Wij zijn nu vijfenhalf jaar samen. Het is voornamelijk heel zwaar voor de wedstrijden. Toen ik Murthel net ontmoette wist ik ook niet dat hij een kickbokser was, als hij bouwvakker was geweest dan was dat ook goed.
Ik ben toevallig gekoppeld door zijn broertje die ook vechter is. Ik kende zijn broertje via een vriendin van mij en hij vond mij goed bij zijn broer passen., dus ben ik een keer meegegaan naar de sportschool, Mike’s Gym, waar Murthel trainde. Vanaf het moment dat ik hem had ontmoet vond ik hem gelijk heel erg leuk. Ik was toen pas zeventien jaar, dus erg jong en vond Murthel een echte man en natuurlijk super interessant. Ik wist wel vanaf het eerste moment dat ik hem zag, dit is mijn man!
Onze relatie startten als een vriendschap, Murthel was op dat moment met zijn carrière bezig en had eigenlijk geen tijd voor een vriendin. Tot ik tegen hem zei: “dat is prima ik wacht wel op jou”!
Vanaf dat moment sprong de vonk ook over voor Murthel en wist hij dat hij ook voor mij wilde gaan. Langzaam werden wij van best friends, lovers en binnenkort zijn wij de ouders van twee kinderen. (Gina is zwanger van een dochter tijdens dit interview).

Jij geeft aan dat het best wel zwaar is om de vrouw van een vechter te zijn, kan je daar iets meer over vertellen?

Ja, bijvoorbeeld de laatste wedstrijd, deze was in Nederland in de Johan Cruijff Arena. Murthel heeft toen een maand bij zijn moeder gezeten. Toen zag ik hem maar één of twee keer per week en dat is best wel heftig, helemaal als je al vier jaar samenwoont. Murthel moest een complete focus hebben en deze partij was heel belangrijk voor hem. Het was een droom voor hem om in de Johan Cruijff Arena te staan en dan moet je dat als vrouw accepteren dat dit is wat hij wilt. Op dat moment moest ik alles voor mezelf even aan de kant zetten. Alleen wij hebben samen een zoon en ik ben zwanger en was ook nog eens erg ziek dus dat is soms best moelijk. Dan lag ik de hele dag ziek op bed en had ik onze zoon die ook de aandacht nodig heeft. Op dat soort momenten dacht ik echt kom terug, ik heb je nodig!
Wat ook nog moeilijk is, is de kritiek die hij over hem heen krijgt als hij niet goed gevochten heeft in een ander zijn ogen. Dan denk ik echt, ik weet wat hij ervoor gelaten heeft en dan kan iemand zo lelijk reageren op social media, dat is echt pittig en dat vind ik dan echt heel zielig voor hem. Of de blessures die hij heeft en dat daar weer commentaar op gegeven wordt. Ook met een bepaalde partij kregen wij zoveel kritiek over ons heen dat Murthel heeft afgesproken om geen foto’s meer van ons gezin te plaatsen, gewoon om ons te beschermen.
Ik vind het heel fijn dat hij ons zo beschermt want die kritiek raakt mij ook heel erg.

Was jij al samen met Murthel voordat hij professioneel vechter werd en hoe was het om deze verandering mee te maken?

Ik ben met Murthel samen sinds dat hij bij Glory zit. Ik heb ook echt een bepaalde verandering gezien aan Murthel, als hij wat minder vocht, op de momenten dat zijn ouders ziek waren, dat waren periodes dat hij niet zo goed vocht, wat natuurlijk logisch is. Maar na de geboorte van Jaivey, toen ging het weer veel beter met hem en nu helemaal. Hij zit echt aan zijn top en hij is ook echt een topper. Ik ben zo trots op hem!

 

 

Als Murthel een wedstrijd heeft wat is de taakverdeling bij jullie thuis?

Ik! Ik doe alles, ik doe sowieso al heel veel in huis. Ik kook, ik zorg voor Jaivey, ik doe gewoon alles.
Helemaal als Murthel een wedstrijd heeft dan moet hij veel rusten in de middag. In de avond zorg ik dat zijn eten klaar staat. Maar eigenlijk begint het al in de ochtend, dan zorg ik dat zijn ontbijt er staat en dat hij een bakje met eten klaar heeft staan om mee te nemen. Deze maak ik de avond ervoor al klaar als de kleine op bed ligt, dan ga ik weer koken om alles klaar te maken voor de volgende dag.

Hoe ervaar jij de kritiek van buitenaf als Murthel moet vechten, heeft gewonnen of verloren?

In het begin had ik het er moeilijk mee, dan dacht ik echt, de mensen die kritiek hebben weten niet wat hij er allemaal voor heeft moet doen/laten. Murthel heeft zelfs een keer met gebroken jukbeen gevochten, de buitenwereld heeft hier geen idee van. Ook met de wedstrijd voor zijn titelgevecht op dat moment had hij een blessure aan zijn knie. Ik zei toen tegen hem: “ga het gevecht niet aan”, maar Murthel was zo gedreven en wilde het gevecht aangaan. Helaas raakte hij toen zijn titel kwijt. Op dat moment zegt hij: “ik heb slecht gevochten en ben mijn titel kwijt”, alleen ik weet dat hij deze wedstrijd vocht met een blessure! Kritiek doet me nu gelukkig niet meer zoveel. Mocht Murthel een keer niet goed vechten dan zeg ik ook echt, “jammer je hebt slecht gevochten” en ben ik daar heel eerlijk in. Ik kan wel meegaan met de negatieve flow maar daar heeft hij niks aan. Hup, weer trainen en op naar de volgende wedstrijd! Deze reactie vindt Murthel ook heel fijn van mij.

Train of doe je zelf ook aan vechtsport?

Momenteel natuurlijk niet omdat ik zwanger ben. Ik heb wel personal training kickboksen bij Mike’s Gym gevolgd, maar ik doe dit altijd op en af. Na de zwangerschap wil ik dit wel weer echt gaan doen.

Heb je een guilty pleasure tijdens je zwangerschap?

Nu ik zwanger ben eet ik wel iets anders vooral de zoete dingen, lekkere taartjes of chocolade. Ik let wel goed op wat ik eet, want het moet er aan het eind van de zwangerschap ook allemaal weer af.

Op dit moment ben je zwanger, hoe voel je je? Ervaar je dezelfde zwangerschap als met de van jullie zoon?

Deze zwangerschap is heel anders, ik voel me erg ziek. Ik ben moe, ik hou veel vocht vast, ik ben misselijk en moet veel overgeven. Ik wil nu ook echt dat zij er is, ik kijk er zo naar uit! Nu ben ik druk bezig met de kinderkamer, ik heb alles al in mijn hoofd hoe het eruit moet gaan zien.

Is je eigen werk te combineren met het moederschap en hoe zie je dit in de toekomst als moeder van twee?

Dat is gelukkig niet heel moeilijk, want mijn moeder past op als ik aan het werk ben. In de toekomst wil ik ook wat voor mezelf beginnen, misschien iets in de kleding, dat is echt iets voor mij. Wie weet ga ik ook Murthel nog wel ondersteunen op werkgebied in de toekomst. Ik denk namelijk niet dat Murthel nog jaren met kickboksen doorgaat. Hij wilt graag wat dingen voor zichzelf opstarten, wie weet wel een sportschool. Ook dan sta ik aan zijn zijde.

Hoe combineer jij jouw familie leven, je werk, met je sociale leven?

Als Murthel moet vechten dan zeg ik alles af en focus ik volledig op hem, dan is hij gewoon het belangrijkst. Ik heb een klein vriendinnengroepje en die accepteren dat. Ik ben ook erg goed met mijn schoonzusje, wij zijn echt als zussen voor elkaar. Omdat haar vriend ook vecht (de broer van Murthel) weet zij heel goed hoe dat leventje eraan toegaat.

Hoe beschrijven jouw vrienden je?

Ik denk heel lief, behulpzaam, enthousiast en heel zorgzaam. Ik kan mezelf ook heel goed wegcijferen voor een ander en heb daar helemaal geen probleem mee.

Omschrijf jouw kledingstijl eens?

Nu ik zwanger ben draag ik elke dag een legging en een shirt maar ik hou best wel van aparte dingen, bijvoorbeeld een gele ruiten legging met sneakers. Ik vind het leuk om van alle modestijlen een beetje te pakken en dat draag ik dan met elkaar. Ik kan mijn stijl dus niet echt beschrijven, het gaat van netjes naar stoer, van apart naar funky.

Wat is jouw favoriete beauty product?

Concealer gebruik ik altijd, ik heb er altijd eentje van MAC en van Maybelline. Maar een foundation en een bronzer gebruik ik ook altijd, mijn producten zijn van alle merken hoor, ook van de Hema.

Wat doe jij in je vrije tijd?

Ik vind uit eten gaan super leuk. Ik ga graag naar de Harbour club of naar Café in the City. Ik ben namelijk gek op sushi.

Welke vrouw inpireert jou?

Mijn moeder inspireert mij! Mijn moeder was heel snel gescheiden van mijn vader en ik heb zoveel respect voor haar hoe ze alles heeft gedaan voor mijn broer en mij. Ik heb altijd alles gekregen en wij kwamen niks tekort. Ik vind dit zo knap van haar. Mijn moeder is echt mijn voorbeeld, ook hoe lief zij met ons zoontje is dat is zo mooi om te zien, een super lieve oma.

Wat wil je meegeven aan vrouwen die ook achter zo’n sterke man moeten staan?

Om altijd achter je man te blijven staan. Je zal ook de “down” periodes hebben. Tuurlijk zijn er genoeg leuke periodes maar om ook achter hem te blijven staan in de moelijke momenten, dat is belangrijk. Ik doe echt alles voor Murthel en “Always got his back”! Blijf achter je man staan, want alleen dan wordt hij groter en sterker!

 

Veel liefs,

Renate