Let’s talk business in Budapest

We zijn al in februari weer maar ik wil toch nog even een throwback doen naar een reis die wij hebben gemaakt vlak voor het einde van het jaar.

Remy heeft namelijk het gehele jaar seminars in binnen en buitenland en deze worden al maanden van tevoren geboekt via mij. Een seminar is een speciale kickboks training van Remy, waar hij vervolgens een Q&A geeft en natuurlijk mag het foto en handtekening moment niet ontbreken.
De trip die eraan kwam was wel heel speciaal, we vertrokken namelijk naar Hongarije, Boedapest wel te verstaan. Remy heeft in zijn vechtsportcarrière heel veel bereikt en in de Oost Europese landen wordt hij daar nog steeds voor geëerd, de fans zijn daar zo ongelofelijk trouw, dat is echt niet te vergelijken met de fans in Nederland.
Hier in Nederland is Remy bekend maar kan hij normaal over straat, maar in Hongarije kan dat echt niet!

 

 

 

Dus zo vertrokken wij op een woensdag naar Hongarije en aangekomen op de luchthaven van Boedapest werden wij al opgewacht om zo naar onze eerste locatie gebracht te worden.
Na anderhalf uur in de auto te hebben gezeten kwamen wij aan bij het resort, de cameraploegen stonden hier al klaar om vast te leggen dat Remy aangekomen was in Hongarije. Een golfkarretje bracht ons vervolgens naar de ingang van het resort en daar kregen wij de sleutel van onze prachtige kamer.
Helaas konden wij niet gaan relaxen en even rustig douchen, daar waren wij eigenlijk echt aan toe. Het was namelijk al zeven uur en wij hadden een lange reis gehad.
Maar nee geloof het of niet, wij moesten eerst verschillende camerashots opnemen van de binnenkomst in onze hotelkamer. Toen dat eindelijk klaar was werden wij binnen vijf minuten beneden verwacht om richting de kartbaan van het resort te gaan. Deze kartbaan was een speciale kartbaan in Hongarije en hier moesten wij een rondje gaan karten. Niet een normaal rondje, maar een wedstrijdje tegen de plaatselijk kartwinnaars.
Ik kan je vertellen, ik had nog nooit gekart in mijn leven en nu moest ik in Hongarije voor cameraploegen gaan karten. Dit tegenover drie ervaren mannen, best een oneerlijke strijd. Maar ik laat mezelf niet kennen en ik ging er dan ook vol voor, want een slechte verliezer ben ik ook. Na het eerste rondje wist ik wel dat dit niks voor mij was en dat de winst halen tegenover manlief en twee profs toch iets moeilijker was als gedacht en dat een podiumplek er voor mij niet in zat.

 

 

 

 

Na afloop van de rit stonden de journalisten alweer klaar. De avond vorderde en het liep al tegen negen uur en wij begonnen best wel honger te krijgen. Maar helaas kregen wij vijf minuten om even om te kleden en vervolgens moest Remy een opkomende vechter uit Hongarije trainen. Cameraploegen stonden weer klaar en “action”.
Twee uur later waren we dan eindelijk klaar en mochten we aan tafel gaan en zo hapten wij heerlijke Italiaanse gerechten weg om middernacht. Wij konden niet wachten op het desert, want wij waren te moe en besloten om lekker naar bed te gaan na een lange reis en een druk middag en avondprogramma.

 

 

De volgende dag was het niet uitslapen want wij werden om half negen al beneden in de lobby verwacht. Wij zouden deze dag terugreizen naar Boedapest om daar verder te gaan met het programma.
Rond twaalf uur werden wij verwacht op de TEK basis waar een gesprek met de directeur van TEK als eerste op het programma stond.
TEK is de organisatie die het terrorisme bestrijdt in Hongarije, dit speciale team zou een training krijgen van Remy. Na een kort persoonlijk gesprek met de directeur van TEK werden wij begeleid naar de zaal waar de training gegeven zou worden. Wat een indrukwekkend gezicht om meer dan honderd mannen met bivakmuts te zien die klaar stonden voor een training van mijn man.
Ook stonden er meerdere cameraploegen klaar om alles vast te leggen. De cameraploegen mochten er alleen de eerste vijftien minuten bij zijn, dit omdat na vijftien minuten de mannen hun bivakmuts af mochten doen zodat ze prettiger konden trainen. De bivakmuts was er namelijk voor hun veiligheid, zij mogen niet in beeld op nationale tv. Dit omdat deze mannen hun land beschermen en hun leven riskeren als zij in beeld komen.
Na een intensieve training van anderhalf uur van manlief begon het fotomoment en daarna stonden de journalisten al weer klaar. Ik probeer op dit soort moment alles in goede banen te leiden, de journalisten te begeleiden met de interviews en in de gaten te houden of ze de tijd respecteren. Zo niet dan spring ik in.
Nadat de journalisten klaar waren, werden wij terug naar ons hotel gebracht en konden wij even rusten want natuurlijk hadden wij ook een avondprogramma.

 

  

 

Wij werden namelijk verwacht op het parlementsgebouw om daar een speciale rondleiding te krijgen.
Wat een prachtig gebouw met veel historie was dit. Zo interessant om de geschiedenis van dit prachtige land en deze gave stad te horen, want dat is Boedapest zeker. Ik was flink onder de indruk van deze hippe, moderne stad waar je heerlijk kan eten en heel veel kan zien.
Na een rondleiding van twee uur en een speciaal eerbetoon aan Remy kwam de rondleiding ten einde en konden we lekker gaan eten, deze avond probeerde wij niet te laat te maken want de volgende dag stond de wekker om vijf uur.
De ochtendprogramma’s van de lokale tv zenders van Hongarije stonden namelijk op het programma.

 

  

 

De wekker om vier uur tijdens een business trip blijft ook dan vervelend. Maar niet zeuren en gaan naar het eerste tv programma. Remy was uitgenodigd omdat hij een echte living Legend is in Hongarije en de tv programma’s het super vinden dat hij weer in Hongarije is. Dat hij nu de speciale eenheid van Hongarije heeft getraind vinden zij helemaal fantastisch en een grote eer.
Na het eerste programma moesten we naar de volgende tv zender alleen deze lag precies aan de andere kant van de stad en moesten wij dus de stad doorkruizen, waar op dat moment de ochtendspits van start ging. Te laat komen is geen optie bij live uitzendingen maar gelukkig zaten wij ook in een auto van de speciale eenheid van Hongarije, dus het zwaailicht werd aangezet en wij scheurden de stad door, over trambanen, door rood licht, noem maar op.
Mijn eigen Kim K. momentje.
Dus toen de tweede live uitzending van start ging zat Remy netjes op zijn stoel voor zijn interview.

 

 

Het einde kwam in zicht en wij hadden een vrije middag, dus tijd om de stad te bezichtigen. Manlief zat hier niet echt op te wachten, dit omdat hij de hele ochtend had gewerkt en ook de avond weer een seminar moest geven. Dus samen hadden we besloten om eerst even te gaan relaxen en vervolgens de stad in te duiken. Even tijd om lekker te lunchen, wat te shoppen, de stad te bezoeken en even tijd voor ons samen. Want tijdens de zakenreizen wordt je geleefd en is tijd voor jezelf of elkaar erg zeldzaam.
Ik geniet dan ook echt optimaal van deze vrije momenten.

 

 

De vrije middag ging snel voorbij en voordat we het wisten stond onze chauffeur alweer klaar om ons naar het volgende seminar te brengen. Dit seminar vond plaats in een kickboks sportschool in hartje Boedapest waar jeugd en volwassen vechters trainden. Ook hier gaf Remy vol enthousiasme een anderhalf uur durende training, gevolgd door tv opnamen.
Deze avond werd afgesloten met een team diner met het Kempo team, hier zat ik helemaal niet op te wachten, een diner met een groep vechters die we niet kennen. Maar vaak als je deze gedachten hebt dan wordt het juist een super gezellige avond en dat was zeker het geval.
De vechters hadden allemaal vragen voor Remy en mooie herinneringen ophalen stond centraal deze avond.

 

 

De laatste dag en avond in Budapest stond het TEK gala op de planning. Dit was een vechtsportgala van het TEK team. De TEK team vechters konden in verschillende vechtsporten deelnemen aan dit gala, zo was er kickboksen, judo, MMA en boksprogramma’s.
Gedurende het dagprogramma was het voor Remy meer interviews geven en handtekeningen en foto’s uitdelen. Hier was een “echte” fanbase, wij konden serieus geen meter lopen of er stonden groepen fans om hem heen. Er liepen vier tot zes bodyguards met ons mee om ons door de mensenmassa te begeleiden. Even naar de toilet zat er ook niet in, het hele team moest mee om je te begeleiden naar het toilet, het Kim K. momentje ging weer verder.

 

 
 

 

Voor het avondprogramma stond het officiële vechtsportgala op het programma, hier genieten wij erg van. Wij zaten aan een mooie tafel voor de ring om de verschillende partijen te mogen zien.
Remy werd eerst aangekondigd met een spectaculair filmpje en de ring in begeleidt, er volgde een korte Q&A in de ring en vervolgens ging de avond van start. Helaas startte de avond niet met de meest spectaculaire gevechten maar naarmate de avond vorderde werden de partijen steeds beter. Toen de avond op zijn eind liep moesten we direct facetimen met ons team die in Groningen klaar stond, want één van Remy zijn A-vechters stond klaar om daar de ring in te gaan. Remy baalt ervan als hij niet bij de wedstrijden van zijn pupillen aanwezig zijn, dus nu moesten we het helaas met FaceTime doen.
Toen deze wedstrijd was afgelopen, was het voor ons ook het einde van een drukke werkweek in Boedapest!
Wij konden weer richting huis naar ons gezinnetje.

 

Veel liefs,
Renate