Shooting time & My Little Pony

Omdat Skye haar 2e verjaardag eraan zou komen wilde ik weer heel graag een fotoshoot plannen met Lisette Lubbers. Lisette had Skye ook voor haar 1e verjaardagskaart gefotografeerd. Ze is super lief met kinderen en daarnaast maakt ze de meest prachtige foto’s. Ook is Lisette heel goed in het maken van de mooiste fotoalbums, ideaal voor moeders zoals ik die dit heel erg leuk vinden maar er eigenlijk nooit tijd voor hebben.

Vanaf Skye haar geboorte, wilde ik zo’n leuk boekje maken, zoiets wat elke moeder doet. Ik begon dan ook heel ijverig alles bij te houden. Skye haar eerste lachje, Skye haar eerste keer in bad, Skye haar eerste keer bij oma op schoot en ga zo maar door. Naarmate de tijd verstreek, vergat ik steeds vaker in mijn boekje te schrijven. Nu Skye twee jaar is denk ik nog steeds dat ik dit toch eens moet oppakken, voor zover ik natuurlijk alles nog herinner! Misschien als Skye vier jaar is, heeft ze eindelijk dat mooie boekje. Net voordat ze het boekje zelf kan gaan lezen. Gelukkig hebben we Lisette die in ieder geval deze jaarlijkse bijzondere momenten voor ons kan vastleggen.

Voor Skye haar tweede verjaardagskaart had Lisette een moodboard gecreëerd dat precies bij mij in de smaak viel. We zouden de fotoshoot doen op een strandlocatie met witte outfits en bloemetjes in ons haar. Ik had al dagen van tevoren onze outfits uitgezocht en alles hing klaar voor de shoot. Alleen naarmate de dag meer in zicht kwam, zagen we dat het weer niet echt mee ging werken. Het werd namelijk zo’n typische Nederlandse dag met grauwe lucht, een koude wind en misschien zelfs wat regen. De zon was in ieder geval heel ver te zoeken. Dit zou toch wel een heel andere dimensie geven aan onze “bohemian style” fotoshoot. Gelukkig konden Lisette en ik heel snel schakelen en werd de look aangepast van “bohemian” naar “stoere biker” look. Wat beter zou passen bij de donkere lucht die toch wel aanwezig was op het Almeerder Strand, de locatie van de dag.

Aangekomen op de locatie wisten we dat Remy maar 1.5 uur de tijd had, want dan stond zijn volgende afspraak alweer gepland. Dus met een lichte stress begonnen we snel de foto’s te schieten. Al snel bleek dat we allemaal natuurtalentjes zijn (dit wisten we natuurlijk al van Remy) en volgde de ene na de andere foto. We veranderden nog een paar keer van locatie maar binnen een uur stond het er gewoon op en kon ik opgelucht ademhalen en kon Remy weer snel door naar zijn volgende afspraak.

Toen Lisette dezelfde avond een kleine “sneak peek” stuurde, maakte mijn hart een sprongetje en kreeg ik een heel grote glimlach op mijn gezicht. Ik wist van vorig jaar dat Lisette prachtige foto’s maakt, maar dit overtrof mijn verwachting. De keuze voor de verjaardagskaart van Skye werd dan ook erg moeilijk. Er zaten teveel mooie foto’s bij. Na samen met Remy de foto’s te hebben bekeken kwamen we al snel op deze foto uit. Deze foto laat Skye zien zoals ze is, een mooi, lief en heel blij meisje.

 

 

De verjaardagskaart was dan wel klaar maar ik moest het thema voor haar verjaardagsfeestje nog bedenken. Vorig jaar was het thema “Unicorn” en dit jaar moest het toch iets anders worden. Skye vindt Bobby, Dora, Woezel en Pip en My Little Pony heel leuk maar omdat mama de keuze mocht maken werd het toch My Little Pony. Niet heel verrassend na al die paardenjaren die ik zelf heb meegemaakt. Wie weet gaat Skye ook nog eens paardrijden, mocht ze dat leuk vinden! Eén van haar cadeaus werd een unicorn voor in haar kamer maar verder voert mama de druk niet op.

 

Na een avond goed speuren op het internet, had ik alles wel gevonden. Van slingers tot bekers, van bordjes tot confetti, van ballonnen tot servetten. Zelfs de Piñata was besteld, #weereenpaard. Het organiseren van een feestje en het bedenken van een passend thema daarbij vind ik erg leuk om te doen. Het was weer gelukt!
Meer over deze organisatie lees je in mijn volgende blog in “The Birthday”.

 

Veel liefs,

Renate