The story of my life

Mijn naam is Renate Goet, ik ben 35 jaar jaar en beter bekend als de vriendin van Remy Bonjasky. Maar sinds kort “wife to be”! Dus de voorbereidingen voor de bruiloft kunnen van start gaan. Ook ben ik moeder van onze prachtige dochter Skye en mijn cadeauzonen Cassius en Dean. Naast dit mooie, drukke gezinsleven ben ik eigenlijk een make-up artist en schoonheidsspecialiste.

Vanaf het moment dat ik kon lopen was ik namelijk al bezig met kleuren en make-up. Dus niet vreemd dat ik op mijn 18e de wijde wereld introk om op een cruiseschip als schoonheidsspecialiste te gaan werken. Hoe gaaf, maar ook pittig was dit. Een baan die mij de hele wereld heeft laten zien. Het verlangen naar nieuwe culturen en het ontdekken van landen heb ik vanaf dat moment vastgehouden. Samen met mijn passie voor make-up heb ik dit nooit meer losgelaten. Na een jaar te hebben gevaren kwam ik terug op Nederlandse bodem en ben ik mijn make-up carrière als make-up artist gestart bij Guerlain, gevolgd door Yves Saint Laurent, waar ik een aantal jaar als Account Manager voor heb gewerkt.

Toch bleef het reizen kriebelen en heb ik mijn tocht vervolgd naar een eiland in de Caribische Zee, Curaçao. Ik ben geen vrouw die gemaakt is voor de kou, dus zocht ik de tropische temperaturen op. Op dit eiland vervolgde ik mijn carrière als Sales & Marketing Manager voor cosmetica merken, waaronder MAC. Dus zo hopte ik van eiland naar eiland om daar alles te regelen wat betreft HR, Sales en Marketing. Je zou denken dat dit allemaal op het Antilliaanse tempo ging, maar het tegendeel was waar. We werkten keihard om de cosmetica op de eilanden te laten slagen en dat deed het. Ik heb MAC stores geopend op Curaçao, Aruba en op de Kaaimaneilanden. Deze winkels waren echt mijn MAC kindjes geworden. Ik heb oprecht van deze baan genoten en heb dit dan ook 6 jaar lang met heel veel plezier gedaan.

 

 

November 2014 was ik in Nederland voor meetings en wat gebeurde er tijdens dit bliksembezoek? Ik ontmoette de man van mijn dromen. Na elkaar in die week een paar keer kort te hebben gezien, besloot Remy mij op te zoeken op mijn tropische eiland en daar startte ons sprookje. Vervolgens werd FaceTime onze dagelijkse date. In de ochtend, middag en avond. We hadden urenlange gesprekken en leerden elkaar steeds beter kennen. We waren echte lovebirds, alleen het werd ons niet makkelijk gemaakt met een tijdsverschil van 6 uur en een afstand van een kleine 8000 km. Maar hoe cliché de liefdesquote ook is: “distance makes the heart grow stronger”, bij ons klopte dit helemaal. Dus zo besloot ik na 6 maanden, met veel warmte voor en van de man van mijn dromen, naar het koude kikkerland te “Remygreren”. Een grote stap, want ik voelde mij inmiddels een echte Antilliaanse. Remy maakt hier nog vaak genoeg grapjes over. Ik kwam op Curaçao ook altijd te laat, kookte voor een heel weeshuis aan eten, was op feestjes en partijen erg aanwezig ofwel de meest luidruchtigste en degene die het meeste danste en een hekel aan de kou had. Dit alles is eigenlijk allemaal niet veranderd de afgelopen jaren. Ook sprak ik veel Papiaments in Curaçao en moest ik weer erg wennen aan het ABN praten. Wat kan er in 6 jaar tijd veel veranderen!, “ die meisje” dus “de Antilliaanse” in mij zal nooit verdwijnen en Curaçao blijft mijn tweede thuis. Mi ta un Yu di Korsou. (Ik ben een kind van Curaçao) en ik ben daar erg trots op.

Mijn MAC reis stopte gelukkig niet met mijn terugkomst want ik ging van MAC Caribbean naar MAC Europa. Na zoveel jaren voor het merk te hebben gewerkt, was ik blij dat ik verder kon met de meest creatieve breinen in de cosmetica wereld. Het merk waar je jezelf kan zijn en wat voor iedereen is. Waar je langzaamaan zelf een kleurplaat wordt, want ook ik had in de vorm van tatoeages de nodige kleuringen op mijn lichaam aangebracht. Nog steeds kijk ik verwonderd naar nieuwe tatoeages. Alleen is manlief er niet zo blij mee, dus ik weet niet of er nog veel nieuwe bijkomen.

Erg uitdagend was het toen ik mijn nieuwe regio kreeg van MAC, want deze landen lagen niet in het “tropische” gedeelte van Europa. Ik kreeg het noordelijke gedeelte, wel te verstaan, mijn eerste reis was naar Oslo! Een echte test of liefde echt alles overwint, want we gingen van een temperatuur van +30 graden naar een -10 graden. Zooo wat had ik het koud en geloof me, ik raak er nog steeds niet aan gewend. Ik vloog van Oslo naar Zurich, van Kopenhagen naar Milaan en van München naar Parijs en ga zo maar door. Na 1.5 jaar te hebben rondgevolgen in Europa, zo’n beetje alle airports te hebben gezien, veel geleerd te hebben over de verschillende HR wetten in Europa, nachten te hebben gehad van maximaal 4 uur slaap, meer dan 150 sollicitatie gesprekken te hebben gevoerd, fantastische Store managers te hebben begeleid, 3 nieuwe MAC store set ups te hebben gedaan, waar MAC prolongwear concealer absoluut mijn beste vriend was. Waar de vrijdagmiddagborrel begon in de lounge van een luchthaven en waar de douane beambten mij begonnen te herkennen, dat was het moment dat ik dacht dat er een einde aan dit avontuur was gekomen en heb ik deze keuze dan ook gemaakt.

Nee hoor, ik wilde deze keuze maken omdat ik in een andere fase in mijn leven was. Ik was namelijk moeder van Skye geworden. Voor mijn gevoel kon ik dit reizende leven niet meer combineren met het leven als mama. Ik zat namelijk elke week van dinsdag tot en met vrijdag in het buitenland en zo had ik mijn leven als moeder niet voorgesteld. Ik wilde zeker een business mama zijn, maar wel eentje die haar dochter genoeg ziet om zo een band met haar te kunnen opbouwen.

Tijdens mijn zwangerschapsverlof hielp ik Remy al met zijn projecten en zijn agenda, omdat hij tijdelijk geen PA meer had.  Langzaam maar zeker ging ik steeds meer doen en in april 2017 heeft hij mij officieel gevraagd om met hem samen te gaan werken, want geloof het of niet, we kunnen heel goed samenwerken. Vanaf mei 2017 ben ik dus naast Remy zijn vriendin, ook zijn manager. Ik regel al zijn zaken, van contracten tot tv optredens, van interviews tot motivatiespeeches, van privélessen tot clinics in binnen- en buitenland en ga zo maar door. Never a dull moment! Daarnaast ben ik ook de General Manager van onze sportschool Bonjasky Academy. Hier hebben wij een team van 12 ambitieuze medewerkers. Onze gym is 1200m2 groot, er zijn 2 ruimtes voor kickboks lessen en er is een boksring. Daarnaast hebben wij onlangs een grote fitnessruimte hieraan toegevoegd. Jong, oud, dames, heren, recreatief en wedstrijdvechters trainen bij ons. Een heel gezellige, laagdrempelige sportschool al zeg ik het zelf. Ik hou mij hier onder andere bezig met de marketing, sales, de contracten, social media en ga zo maar door. Remy heeft daarnaast in maart 2018 zijn kledinglijn, BNJSKY gelanceerd. Met een team van 5 personen zijn we 1.5 jaar intensief bezig geweest om dit te realiseren. Van ontwerp, tot logo, tot kledingtags. Nu de kledinglijn gelanceerd is hou ik me ook bezig met de marketing van BNJSKY. Ik ben eigenlijk dus een manusje van alles en hoef mij zeker niet te vervelen.

Omdat ik schrijven erg leuk vind, wilde ik verder met een eigen blog. Een blog waarin ik iets vertel over “my fabulous, busy life”, want dat heb ik echt! Er is geen één dag hetzelfde en er gebeurt altijd wel iets leuks. Ik wil jullie dan ook meenemen in de gebeurtenissen in mijn leven, mijn werk, mijn reizen en mijn voorbereidingen voor de bruiloft.
Ook krijg ik vaak de vraag of ik tips wil geven wat betreft sporten, make-up en mijn voeding. Ook dit ga ik met jullie delen. Daarnaast vind ik het leuk om sterke vrouwen te belichten, bijvoorbeeld “de vrouw” die achter “de sterke man” staat. Uit ervaring kan ik zeggen dat het niet niks is om deze vrouw te zijn. Vragen als “hoe ervaren zij het leven”, “wat doen deze vrouwen allemaal”,  “waar worden zij gelukkig van” en allemaal andere leuke vragen die we graag zouden willen weten, maar stiekem nooit durven te vragen. Want zeg nou zelf, zo’n sterke man is toch niks zonder de sterke vrouw achter hem? <3

Veel liefs,

Renate